Shrek de Musical is een musical gebaseerd op de gelijknamige film. De musical gaat over een groene oger, genaamd Shrek, die leeft in zijn eigen moeras. Daar leeft hij zijn eigen leventje.

Op een dag staat zijn hele moeras opeens vol met sprookjesfiguren. Deze figuren beweren dat zij gestuurd zijn door ‘Lord Farquaad’, de kleine gemene lord uit ‘Duloc’. Shrek wilt ze graag weg hebben uit zijn moeras, want hij wil zijn rustige afgezonderde leven terug. Daarom besluit hij naar Lord Farquaad te gaan om de rechten van zijn moeras terug te krijgen zodat de sprookjesfiguren weer kunnen verdwijnen. Tijdens zijn reis door het bos, ontmoet hij de hysterische ezel. Dit wordt zijn vriend en samen gaan ze op avontuur op zoek naar Lord Farquaad.

 

Bij het grote kasteel van Lord Farquaad, maakt Shrek een deal met hem. Als Shrek een prinses genaamd Fiona redt uit een hoge toren, omgeven voor lava en bewaakt door een draak, dan zal Lord Farquaad de sprookjesfiguren weg sturen uit het moeras.

Deze vrolijke musical vol humor en bekende en onbekende nummers laat je weer geloven in grenzeloze liefde, echte vriendschap en dat iedereen zichzelf mag zijn.